ozadje slika

Storitve podjetja PortalMontaža celotnega prodajnega asortimana z lastno montažno ekipo

Demontaža in montaža:
- stara okna odstranimo in jih po dogovru odpeljemo
- nova okna zmontiramo s klasično ali montažo po RAL smernicah

Kakovostna montaža

Pri vgradnji oken in vrat upoštevamo, da je zidna odprtina po obsegu okrog 10 mm – 15 mm večja od okvirja oken ali vrat in to po celotnem obodu okvirja.
Za zagotavljanje zvočne in toplotne izolativnosti oken mora biti spoj med oknom in zidom pravilno zatesnjen, brez vidnih odprtin ali poškodb okenskega okvirja.
Sodobni materiali, ki jih pri montaži uporabljamo omogočajo izvajanje storitev tudi v vremensko manj ugodnih pogojih tako, da lahko celoten prodajni asortiman montiramo v vseh letnih časih ob zagotavljanju enake kakovosti izvedbe.

Klasična montaža

Ob vgradnji izdelka v zidno odprtino se okvir izdelka privijači v zid ali slepi podboj z vijaki, režo se zapolni s poliuretansko maso - PU maso. Po končani vgradnji se režo z notranje in lahko tudi z zunanje strani zakrije z zaključnimi letvami ter se na zunanje in notranje strani režo še dodatno zatesni s trajnoelastično tesnilno maso.

Montaža oken po RAL smernicah

Pri sistemu RAL montaže gre za tesnjenje rege po sistemu "znotraj bolj tesno kot zunaj" in sicer v desetkratnem razmerju tesnosti reže v korist notranjosti.
Režo zatesnimo v treh nivojih, z notranjo paropropustno oviro (zaporo), sredinsko toplotno in zvočno izolacijo ter zunanjo paropropustno ravnino.

Trinivojsko tesnjenje:

- na notranji strani: se uporabljajo tesnilne folije, ki so za zrak in vodno paro nepropustne. Tako preprečujejo vstop toplega in vlažnega zraka v reže in tvorjenje kondenza na mestih spoja,
- sredinski sloj: zvočno in toplotna izolacija kjer poteka pritrjevanje okna ali vrat
- na zunanji strani: difuzijsko odprte tesnilne folije ali predstisnjeni tesnilni trakovi, ki zračni vlagi preprečujejo dostop do spoja stene in okvirja oken ali vrat ter hkrati omogoči zračenje spoja v zunanjosti

Prednosti montaže po RAL smernicah:

- zagotavlja boljše tesnjenje oken in preprečuje nastanek toplotnih mostov
- preprečuje nastajanje kondenza in plesni v notranjosti stika, ki se v ekstremnih primerih prenaša tudi na konstrukcijo
- omogoča večji prihranek pri ogrevanju
- omogoča »dihanje hiše«  s tem zagotavlja ugodno klimo v prostoru

Servis lahko naročite na telefonski številki: 05 631 10 60 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.