sencila ozadje slika

Komarniki


Komarniki so preprosta in učinkovita rešitev pred vdorom nadležnega mrčesa in žuželk v prostor tudi pri popolnoma odprtem oknu.

Ponujamo vam izvedbe komarnikov za zaščito skoraj vsakega tipa okna s polknom ali brez. Komarniki se proizvajajo po danih dimenzijah. Komarniki so izdelani iz aluminijastega okvirja, ki je finalno prašno barvan z debeloslojnim barvnim nanosom v poljubnem odtenku. Standardno so komarniki dobavljivi v beli, sivi ali rjavi barvi. Poleg standardnih barv je možna dobava komarnikov barvanih po RAL lestvici ali v imitaciji lesa. Na voljo je več vrst materialov za mrežico.

komarniki-fiksniFiksni komarnik

Izdela se ga lahko v različnih oblikah (nepravilnih oblik, krogi in elipse) .

Za fiksni komarnik je značilna izredno majhna velikost profila. Fiksni komarnik pritrdimo lahko z vijaki ali magnetom direktno na okno ali v odprtino.

 

rolo-komarnikiRolo komarnik

Rolo komarnik se kot roleta navije v svojo omarico. Prednost tega komarnika je »KLIK« sistem odpiranja.

Rolo komarnik lahko zmontiramo na okno ali med okensko špaleto. Vgrajeno ima zaporo za mehko zapiranje.

 

komarniki-vratniVratni komarnik

Vratni komarnik je sestavljen iz močnejših ALU profilov v katere je z gumirano cevjo vpeta skoraj nevidna plastificirana mreža iz steklenih vlaken. V višino odpiranja vrat je med obema vzdolžnima profiloma vpet prečni profil z ročko, ki pri odpiranju preprečuje stik in s tem poškodbo mreže. Vrata se zapirajo avtomatsko s samozapiralnim mehanizmom.

NOVOST: V spodnji del komarnika je možno vgraditi prehod za mačke in pse!

komarniki-plisePlise komarnik

Plise komarniki se pred ostalimi komarniki razlikuje predvsem v enostavni uporabi, čiščenju in vzdrževanju. Deluje podobno kot pri notranjih plise senčilih. Mrežica komarnika se lahko odpira v horizontalni ali vertikalni izvedbi kot harmonika. Primerni so za vgradnjo v odprtine, kjer je zelo malo prostora.
Nizek pohodni prag omogoča nemoten prehod. Plise komarniki se zaustavijo v kateri koli poziciji. Največkrat ga uporabljamo za zapiranje večjih odprtin.
Dobavljivi so debeline 18 in 22mm.

 

komarniki-drsni

Drsni komarnik

Drsni komarnik je namenjen za zaščito pred mrčesom za prehode na balkone in terase. Zagotavljamo vam preprosto upravljanje.

Odpiranje drsnih komarnikov je možno iz zunanje in notranje strani. Drsni komarnik je na voljo z enojnim ali dvojnim drsnim delom.

 

komarniki-scenicaDrsni komarnik Scenica

Scenica ® je komarnik s horizontalnim pomikanjem. Uporabljamo ga za majhne in zelo velike odprtine ( max. 4m x 3m) dvokrilen do 4m).

Posebno "krmilo" drsnega komarnika Scenica vam omogoča, da komarnik zaustavite v katerem koli položaju. Možna je vgradnja elektromotorja.